tänka-känna-göra

Du blir vad du tänker

Vi kan bara tänka en aktiv tanke åt gången. Försök att tänka på något positivt samtidigt som du tänker på något negativt. Det går  inte, du måste ta dig från den ena tanken till den andra.

Vi tänker många tusen tankar varje dag, de flesta av dem är vi inte medvetna om. Om vi inte medvetet och aktivt har tagit kontroll över en del av våra tankar så handlar tankarna oftast inte om vad vi vill nå, ha eller uppleva. Konsten är att kontrollera dina tankar. Låt inte tankarna kontrollera dig.  Om du inte tar tag i dina idéer och omsätter det i handling är det stor risk att det du vill nå,bara slutar i en dagdröm

Med hjälp av träning, disciplin och uthållighet kan vi välja de tankar som vi vill tänka. Tankar som ger oss rätt känsla och därvid handlingar som hjälper oss att uppleva eller uppnå det vi vill. Detta gäller oavsett om det är frågan om att träffa green i golf, privata eller arbetsrelaterade handlingar och mål. Ifrågasättande frågor och Positiva förstärkningar kan vara till hjälp.

1.Ifrågasättande frågor

Hjälper dig att tänka rationellt. Var finns de faktiska beläggen för att du inte kan eller  känner dig värdelös?Är min bäste vän värdelös om hon stöter på hinder, om hennes relation bryts etc. Du tar ett steg tillbaka från ditt upprörda tillstånd och undersöker situationen på ett   rationellt och konstruktivt sätt.

2. Positiva förstärkningar

Hjälper dig att fokusera på det som du vill uppfyllas av. Skriv ner hur du skulle vilja tänka eller agera på en lapp. Titta på lappen flera gånger om dagen under minst en månads tid. T.ex. ”Jag använder min tid effektivt”. Om detta är angeläget för dig kommer du gradvis bli effektivare eftersom du påminner dig om det. OBS! Ordet ”inte” skall aldrig ingå i en positiv förstärkning.

Ha en motiverande dag!

Lars Emnell och Lars-Göran Ottosson

Grundare av BIZNIZ TOOLS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>